Advertisements

Këto ushqime hanë njerëzit shëndetshëm, për mëngjes

Loading...

Si të mbahet pesha normale ,pa shtuar në kilogram dhe të mos hiqet dorë nga ushqimi ,por duke konsumuar atë të duhurin,është qeshtja që do i pëlqente ta dinin shumëkujt por edhe expertëve të ushqimit.
Shkencëtarët finlandez nga Qendra teknike hulumtuese VTT,kanë studiuar zakonet e të ngrënit në 147 persona me peshë normale në periudhë katër muajsh.

Ekipi hulumtues, i udhëhequr nga doktor Anom-Lena Vuorinen, zbuloi se njerëzit e shëndetshëm për mëngjes zakonisht hanë tre lloje ushqimesh.

Frutat ishin zgjedhja më e popullarizuar për 51 për qind e të anketuarve, 41 për qind konsumonin produktet e qumështit , ndërsa 33 për qind e njerëzve ishin orientuar në konsumim Cornflakes drithërash ose lloje të ndryshme të midhjeve/ muesli me tamël të ftohtë.
Edhe pse buka dhe produktet e bukës janë konsideruar si burim i kalorive të panevojshme, deri në 32 për qind e të anketuarve fillojnë ditën e tyre me këtë lloj ushqimi.

Gjëja më interesante është se vetëm 26 për qind e të anketuarve pranuan se pinë kafe në tryezën e mëngjesit, ndërsa pjesa tjetër, 74 për qind e të anketuarve, shkojnë në punë dhe kryejnë detyrat e tyre pa ndihmën e kafeinës.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close