Advertisements

Kryeministrja britanike, Theresa May : Serbia jo në BE , është “Kal Troje” i Rusisë

Loading...

Theresa May,kryeministrja e Britanisë së Madhe është një zonjë e cila në politikën britanike ka filluar të konsiderohet si një pasardhëse e denjë e Margaret Thaçerit,Zonjës së hekurt të politikës Britanike.
Politika dhe opinioni britanik kohëve të fundit është ballafaquar me agresion direkt të Rusisë në trullin britanik.Kështu të pakten merret sulmi me substancë kimike kundër agjentit të dyfisht Skripal.

Politika britanike në shekullin e kaluar me përfaqësues eminent sikur Tony Blair,ish-kryeministri i cili ishte nga meritorët në bombardimin e Serbisë dhe shpëtimin e Kosovës nga kthetrat e soldateskes së Millosheviqit,si dhe këtë shekull ka qenë plotësisht në vijën perëndimore -amerikane dhe anti ruse.
Në këtë kontekst por edhe në mbamendjen historike kurë Serbia po bënte gjenocid në Kosovë e gjetkë në vendet e daluar nga ish -Jugosllavia,e cila përkrahej dhe i përngjanë në tërësi hegjemonisë militare Ruse ,Theresa May kryeministrja britanike këtyre ditëve kishte dhënë një deklaratë e cila kishte trazuar rëndë shpirtrat nacionalist serb.
Ajo kishte një porosi në lidhje me dëshirën e Serbisë për integrim në BE kur tha:
-Serbisë duhet ndaluar hyrja në Bashkimin Europian sepse ajo është “Kali i Trojes” i Rusisë në Europë.
Asgjë nuk është e tepruar në këtë deklaratë.Ajo vetëm kishte thënë të vërteten të cilën të tjerët nuk duan ta shohin./Xh.Arifi/Proinformacion.com

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close