Advertisements

Si e ndikojnë shëndetin tuaj personat josimpatik

Loading...

Është më se e qartë se rrethi ndikon edhe në shëndetin tuaj,jo vetëm në edukateën.Sidomos kur në shoqëri kemi persona iritues i cili për ne nuk është aspak simpatik.Hulumtimet kanë treguar se në këto raste truri punon më ngadalë ,shkaktohen pengesa në procesin e punës së organizmit,dhe si pasojë ,fitoni kryedhembje!

A ju ka ndodhur që ndonjë person për ju është shumë jo simpatik dhe kjo pa ndonjë arsye të vërtetë? Nëse dikush i tillë është kaq i shpeshtë në shoqërinë tuaj,atëhere ndërrone menjëherë këtë, këshillojnë ekspertët.

Përkatësisht, hulumtimet kanë treguar se kur ne jemi në shoqëri të një personi irritues, dikush që nuk është i këndshëm për ne, truri është më i ngadalshëm, proceset në organizëm janë të shqetësuara, duke rezultuar me dhimbje koke, nervozizëm dhe rezistencë të reduktuar të imunitetit.
Dihet se në shoqëri ne marrim sjelljen e njerëzve të tjerë, të cilët në psikologji quhen “sindroma e pasqyrës”. Dhe është në rregull kur njerëzit tanë janë rreth nesh, por kur ka dikush që na irriton, dëmi i shëndetit është i shumëfishtë. Ajo që ndodh atëherë është që ne në fakt marrim përsipër nga këto emocione negative dhe të transmetojmë veten në “energji të keqe”.
Në afat të gjatë kjo mund të ketë pasoja shumë negative. Është interesante, megjithatë, që një efekt i tillë manifestohet vetëm kur ne jemi në shoqëri të një personi të pakëndshëm në kohën tonë të lirë. Kjo do të thotë që kolegët që nuk na pëlqejnë nuk janë aq “të dëmshme” për shëndetin tonë. Domethënë, ekspertët shpjegojnë se kur ne nuk punojmë, nuk përqendrohemi në detyra, ne e respektojmë më shumë mjedisin, dhe nëse ka dikush që shkon në nervat tona, është shumë më vështirë të përballosh atë.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close