Advertisements

Zgjedhjet presidenciale në Mal të zi-Udhëheq kandidati i DPS Milo Gjukanoviq ka 53.7 përqind të votave

Loading...

Sot janë mbajtur zgjedhjet për president të Malit të Zi dhe sipas rezultateve të para preliminare ,kandidati për president Milo Gjukanoviq udhëheq bindshëm me 53,7 përqind ndaj kundërkandidatit pro-rus e serb ,Bojaniq i cili ka tani për tani 33,7 përqind nga votat e përgjithëshme.

Sipas të dhënave paraprake nga CEMI, në 84.5 përqind të të dhënave të përpunuara, kandidati i DPS Milo Gjukanoviç ka 53.7 përqind të mbështetjes së qytetarëve, ndërsa kandidati i shumicës së opozitës, Mladen Bojaniç, është 33.7 përqind.
ndersa nga kandidatët tjerë Kandidati i SDP Draginja Vuksanoviç ka një mbështetje prej 8 për qind.Kandidati i kandidatit të Malit të Zi Marko Milacic mbështetet nga 2.9 për qind, ndërsa kandidati i Partisë për Drejtësi dhe Pajtim, Hazbija Kalac, është 0.8 për qind.
Kandidatët Vasilija Milickovic dhe Dobrilo Dedeic mbështeten nga 0.5 dhe 0.4 përqind e qytetarëve.
Kandidati që do fitojë garën ,për pesë vite do të jetë në[ krye të vendit.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close