Hawaii në tmerr,vullkani Kilauea sa nuk ka shpërthyer

Loading...

Ajo për çfarë gjeologët kanë pasur frikë ka filluar të bëhet realitet itmerrshëm.Vulkani Kilauea nga Havai i cili tashmë dhjetë ditë me radhë është duke nxjerrë lavë,ka fillua të hedhë “projektilë” të mikrovalës dhe është e qartë se ai do eksplodojë në erupcion.

Situata enjë shpërthimi të tillë nuk mbahet mend që nga shekulli i kaluar,shkruan Reuters
Për shkak të aktivitetit gati dy javësh të vullkanit Hawaiian, shumë fluturime janë të ndaluara për t’u afruar zonës së rrezikshme rreth vullkanit, pasi ekziston rreziku i madh që hiri të hyjë në avion dhe të dëmtojë ato.
Nëse ky skenar realizohet, pjesa rreth një vullkani tashmë të mbuluar me grimca të imëta të rërës vullkanike do të mbulohet fjalë për fjalë me hirin dhe ajri i smogut, tymi dhe hiri vullkanik nuk do të jetë e mundur as të merret frymë më .

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close