Nuk kalon në Kuvend vendimi i Thaçit për kthimin e ligjit për shoqëritë tregtare

Loading...

/ATSH/.- Kuvendi i Kosovës nuk e ka miratuar vendimin e presidentit Hashim Thaçi për kthimin e ligjit për shoqëritë tregtare, pasi 28 deputetë votuan pro, 32 ishin kundër dhe 7 abstenuan.

Me mos miratimin e vendimit të presidentit, projektligji mbetet ashtu siç është miratuar me ndryshimin , i cili parashikon kuotën për bizneset që në bordet e tyre udhëheqëse të kenë 40% gra.

Deputetja, e cila ka propozuar ndryshimet që detyrojnë shoqëritë tregtare që të kenë 40 për qind femra në bordet udhëheqëse, Mimoza Kusari-Lila, tha se argumentet e presidentit, nuk janë të qëndrueshme.

“Argumentet e presidentit nuk qëndrojnë, sepse ai ka injoruar nenin 24 të kushtetueses për parimet e të drejtat e grupeve që janë në pozitë të pabarabartë, të cilat zbatohen deri në ndryshimin e pozitës. Kushtetuta kërkon që institucionet të garantojnë dhe respektojnë të drejtat e njeriut dhe trajtimin e barabartë”, tha Kusari-Lila.

Në emër të grupit parlamentar të PDK-së, Memli Krasniqi u shpreh kundër këtij ndryshimi  të propozuar nga Kusari-Lila.

“PDK-ja do ta mbështesë rekomandimin e presidentit që në fakt është rekomandim i komisionit sepse siç e parashikon kushtetuta, komisioni i ka dhënë mbështetje këtij rekomandimi. Ky ndryshim nuk ka në fokus fuqizimin e grave në bizneset e Kosovës, është një tendencë për të imponuar vendime në biznesin privat. Nuk e ndihmon funksionimin e lirshëm të biznesit në Kosovë dhe si i tillë do të duhej të votohej rekomandimi i komisionit e amendamenti i Mimoza Kusarit të hiqej nga projektligji”, tha Krasniqi.

Sipas tij, me këtë logjikë të imponimit po e ngushtojnë funksionimin dhe veprimin e lirshëm të bizneseve duke i imponuar kuotën gjinore, të cilat do të duhej të vinin në mënyrë të natyrshme.

Ndërsa, deputetja Fatmire Mullhaxha-Kollçaku nga Lëvizja Vetëvendosje, u shpreh se janë kundër vendimit të presidentit dhe pro amendamentit të propozuar nga deputetja Kusari-Lila.

Imponim dhe jo barazi e ka quajtur deputeti i AAK-së, Muharrem Nitaj, vendosjen e kuotës për bizneset private.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close