Qeveria e Kosovës ,ka një plan rezervë për transformimin e FSK-së në Ushtri?

Loading...

Sipas shkrimeve të mediave ,Qeveria e Kosovës ka një plan të dytë për formimin .transformimin e FSK-së në Ushtri.Kjo pasiqë deputetët e pakicës serbe asesi të binden për të votuar formimin e Ushtrisë së Kosovës,për më shumë ata e kundërshtojnë kategorikisht.

Një plan B për transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës, siç thuhet, parasheh një periudhë tranzicioni 10-vjeçare.
Paketa ligjore që lidhet me strukturën organizative të FSK-së u dërgua në zyrën e Kryeministrit dhe pas kalimit të procedurës do t’i paraqitet Kabinetit të Qeverisë. Pastaj i dërgohet Kuvendit për votim. Dokumenti nuk parashikon transformimin e menjëhershëm, siç u provua katër vjet më parë, por do të heqë disa kufizime lidhur me kapacitetin, mandatin dhe misionin e FSK-së.

Në zyrën e kryeministrit, u konfirmua se paketa ligjore për FSK-në u dërgua nga ministria përkatëse, se kishte ardhur në qeveri, por se nuk ishte gjendur ende në seancën e qeverisë.
“Është në interes të qeverisë që kjo të ndodhë sa më parë, por gjithmonë në bashkëpunim me partnerët strategjikë”, tha zyra e kryeministrit për mediat.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close