Advertisements

Manastiri i Deçanit ,kjo perlë shqiptare e besimit shpirtëror

Se historia jonë është e manipuluar dhe e vjedhur nuk ka dyshim.Kjo ka ndoshur gjithandej nëpër hapësirën Yllirike (Ballkanike).Në Turqi,në Serbi,Greqi,Bullgari,Rumani,Maqedoni,Bosnie,Mal i Zi,Kroaci,Itali,e ku jo.

Të paktën në këto hapësira të lartpërmenduar gjurmët shqiptare janë ende të freskëta dhe ende lëshojnë aromë gjaku shqiptari.Dëshmitë arkeologjike dhe të tjera që dalin në opinion ditë për ditë dëshmojnë praninë dominante etnike në tërë këto hapësira gjeografike të elementit Ylliro-shqiptar.
Të gjitha i takonin shqiptarëve,Katunet,qytetet,lumenjtë,shpellat,detrat,betejat,fronet,gjeneralët,fushat ,malet,Shën Gjergji,mitologjia,zeusi ,perënditë,piramidat,faltoret,e kishat…..
Edhe Kosova nuk është përjashtim që i takon legjendës së rremë serbo-sllave,por zemra e Dardanisë Ylliriane dhe krishterimit të hershëm arbnor,dokumentuar edhe nga Budi e Bogdani.

Shumë vonë Kosova jonë mori ngjyra të tjera fetare ,ajo gjithmonë derisa nuk ia ndrruan dhunshëm petkun etnik e religjioz ishte qartë shqiptare.
Edhe ato vende të shenjta të cilat ia morën shqiptarëve dhe sot përbehen të tjerë në to sikur ato sipas tyre “qenkëshin prona shpirtrore të tyre”,në të vërtetë janë tonat.Gjithçka në këto hapësira janë tonat.Edhe Manastiri i Deçanit.A nuk e dëshmojnë këtë edhe pamjet e shekullit të vonshëm nga fotot të cilat ka postue në Facebookun e tij prifti ortodoks serb Sava Janjiq?

Çfarë po shihni në ato foto?Shqiptar dhe shumë shqiptar me veshje tradicional shqiptare dhe plis të bardhë.Dhe kleri normal veshur me të tyret si dhe aty këtu ndonjë nga aparatqikët turq.Pra kjo është Arbënia që na e morën dhe po mundohen të na e mohojnë me të gjitha që kishim ,me fe e atdhe!

  • Xheli Arifi./Proinformacion.com
Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close