Advertisements

Dawn zbulon përqendrime të larta të materialit organik në planetin xhuxh,Ceres

Loading...

Vitin e kaluar, shkencëtarët me misionin Dawn të ​​NASA-s njoftuan zbulimin e materialeve organike – përbërësit me bazë karboni që janë komponentë të domosdoshëm për jetën – të ekspozuar në pjes në sipërfaqen e planetit Xhuxh Ceres. Tani, një analizë e re e të dhënave të Dawn nga studiuesit e Universitetit Brown sugjeron se ato copëza mund të përmbajnë një shumë më të lartë të organikës sesa është menduar fillimisht.

Gjetjet, të botuara kohët e fundit në Geophysical Research Letters, ngrenë pyetje interesante rreth asaj se si ato organika arritën në sipërfaqen e Ceresit dhe metodat e përdorura në studimin e ri mund të sigurojnë gjithashtu një model për interpretimin e të dhënave për misionet e ardhshme, thonë studiuesit.

“Ajo që tregon ky publikim është se ju mund të merrni rezultate të ndryshme në varësi të llojit të materialit organik që përdorni për të krahasuar dhe interpretuar të dhënat e Ceresit”, tha Hannah Kaplan, një studiuese postdoktorale në Institutin Jugperëndimor të Kërkimit, i cili udhëhoqi hulumtimin në Brown. “Kjo është e rëndësishme jo vetëm për Ceresin, por edhe për misionet që së shpejti do të eksplorojnë asteroidet që gjithashtu mund të përmbajnë materiale organike”.ka thënë ajo

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close