Advertisements

Fosili më i vjetër njerëzor i Evropës mund të jetë gati 1 milion vjeç

Loading...

Një fosil i gjetur në vendin arkeologjik “Atapuerca Gran Dolina” në Spanjën veriore mendohej se ishte mbetja më të vjetër e regjistruar e njerëzimit, por tani hulumtuesit e kanë datuar atë. Përdorimi i dhëmbëve.
Dhëmbi, i marrë nga një fosil i gjetur në vendin e Atapuerca Gran Dolina në Spanjë, mendohet të jetë midis 772,000 dhe 949,000 vjeç.


Me pak fjalë: jashtëzakonisht i vjetër.
Rezultatet janë në përputhje me bindjet e mëparshme në lidhje me moshën e fosileve, bazuar në prova gjenetike.

Datimi i karbonit është i kufizuar në rastet më të vjetra se kjo. Ky dhëmb ishte amtur nga vjetërsia duke përdorur rezonancë Spin Electron. Më parë kjo u përdor vetëm për gjitarët e mëdhenj, por më vonë është përdorur për të matur vjetërsinë aktuale të dhëmbit të njeriut, nëpërmjet një procedure jo destruktive.
Një ekip ndërkombëtar i studiuesve nga Australia, Kina, Franca dhe Spanja kanë bashkëpunuar në studim./Pi

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close