Advertisements

Ky asteroid enorm i është afruar kaq afër Tokës saqë ju mund ta shihni atë

Një asteroid i madh ka ardhur kaq pranë Tokës saqë është i dukshëm me sy të lirë.
Ky shkëmb hapësire, i njohur si 4 Vesta, është katër herë më i madh se Britania e Madhe dhe është aq i ndritshëm sa mund të zbulohet nga 106 milionë kilometra larg.
Është i dukshëm në të dy hemisferat, ku mund të shihet në qiellin e natës pranë Marsit, Saturnit dhe konstelacionit të Shigjetarit.

Asteroidi mat më shumë se 326 milje në diametër, 50 herë më i gjerë se meteori që fshiu dinosaurët, do të jetë i dukshëm në qiellin e natës deri më 16 korrik.
Vesta u zbulua për herë të parë në 1807 dhe u emërua sipas perëndeshës romake të vatrës dhe shtëpisë, e cila është motra e Ceresit – emri i asteroidit më të madh në brez, i cili mat diametër prej 587 miljesh.

Ceres ishte kohët e fundit e riklasifikuar si një planet xhuxh.
Shkëmbi qëndron në rripin e asteroidëve dhe është një nga më të mëdhenjtë që njihet nga njeriu.
Nga Toka, ky xhuxh duket si një pikë e verdhë e zbehtë.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.