Advertisements

MINATORËT, DY JAVË AFAT QEVERISË PËR PËRMBUSHJEN E KËRKESAVE

Janë katër kërkesat kryesore të punëtorëve të Trepçës ;Ndryshimi i Ligjit për Trepçën, kthimi në pikën zero i draft-statutit të hartuar nga bordi i Trepçës, zgjidhja e kërkesave të minatorëve me ligj, si dhe një fizibilitet i ri për Trepçën.Nëse këto nuk merren parasysh nga organet kompetente deri më 9 korrik, minatorët do të futen në grevë të përgjithshme ose do të protestojnë nëpër rrugë.

Kështu ka bërë të ditur për KosovaPress kryetari i Sindikatës së Pavarur të Minatorëve të Trepçës, Shyqyri Sadiku.

Sadiku: Kërkesat e punëtoreve janë të arsyeshme.

“Gjendja aktuale në Trepçë nuk është e mirë për shkak.. të draft-statutit dhe kërkesave të minatorëve të cilat janë të arsyeshme…Ministria e Zhvillimit Ekonomik dhe Komisioni Parlamentar kanë kërkuar afat dy javor që të japim mundësi që kërkesat dhe vërejtjet tona të shqyrtohen ose të futen në draft-statut…”, ka thënë Sadiku.

 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close