Advertisements

PËR TY, O I MADHI MIGJEN #POEZI

SHEFIK ARIFI


Një shekull ka ikur që kur i shkrove vargjet vetë,
Dhe nga grushti që malit i dhe ti.
Sot padrejtësi e varfëri i ke kudo poet,
Mali kërkon grushtin tënd përsëri.

Nga të gjitha, ti, or gjigant që shkrove,
Sot unë as presje, as pikë s’i heq dot.
Me vargjet e tua të ligjtë i revoltove,
Siç bënë atëherë, po revoltohen dhe sot.

Nuk e kam fuqinë që ka vargu yt,
Që dikur mbi kokë fortë ju ra.
Do t’i godisja dhe unë këta të pashpirtë,
Veç padrejtësi të mos kisha parë.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close