Advertisements

Peshkëpi e Sipërme,restaurohet Kisha e Shën Mërisë pas dekadash lënie në harresë

ATSH/-Kisha e Shën Mërisë në Peshkëpinë e Sipërme në Dropullin e Poshtëm do t’i nënshtrohet restaurimit.

MIRËMËNGJES, dhe me punën e nisur për restaurimin e Kishës së Shën Mërisë në Peshkëpinë e Sipërme të Dropullit, e cila pas dekadash lënie në harresë, do t’i nënshtrohet ndërhyrjeve restauruese, ju uroj një fundjavë të qetë”, shkruan kryeministri Edi Rama në facebook.

Kjo është një nga kishat më të vjetra por edhe fort e dëmtuar nga harresa dhjetravjeçare.

Pas pastrimit dhe kujdesjes së Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare të Gjirokastrës është gati projekti për konsolidimin dhe restaurimin e saj.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close