Advertisements

Politico:Dy persona krenar siç janë Xhaka dhe Shaqiri e kanë vendin në terren ndërsa Serbia nuk e ka ,ajo është turpi i futbollit

Mundësia e dënimit të Shaqirit dhe Xhakës futbollist shqiptar të Zvicres,të cilët bënë simbolin eshqiponjës kur dhanë golat e tyre kundër Serbisë në Rusi ka ngagjllur shumë reagime të cilat në përgjithësi shkojnë në mbrojtje të gjestikulimit të dy futbollistave.

Me këtë është marrë edhe e mirënjohura POLITICO.Autori Tunku Varadarajan me shkrimin e tij të datës 25 qershor bukvalisht kishte dalur në mbrojtje të së drejtes shqiptare në atë rast duke titulluar “Serbet në ndeshje kishin shkuar në luftë për Kosovën”.

Përveç tjerash në këtë text të Politico shkruan sa vijon:
“Pra, thelbi i padisë kundër Shaqirit dhe Xhakës është moralisht ofendues, sepse ai vjen nga një vend luftë për mosnjohjen e pavarësisë së Kosovës. Mbi 10,000 shqiptarë të Kosovës (dhe ky është vlerësimi më i keq) u vranë në atë luftë. Të dy lojtarët e futbollit zviceran që shënuan gol janë fëmijët refugjatë që u arratisën nga represioni serb në Kosov dhe prandaj simbolizmi i tyre i shqiponjës duhet të shihet nga pika e shprehjes së emocioneve dhe rimëkëmbjes historike “, shkruan autori i tekstit, duke shtuar se në thelb futbolli ështe pikërisht shprehje e emocioneve nacionale.
Përfundimi shumë fisnik i këtij texti të autorit Vardarajan është se qeveria zvicerane dhe FIFA nuk duhet të dënojnë Xhakën dhe Shaqirin për shqiponjën dy krenare , sepse do të ishte e turpshme për futbollin. “Të dy këta njerëz krenar e kanë vendin në terren, ndërsa marrëzia serbe nuk e ka”

/Proinformacion.com

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close