Advertisements

Rriten të ardhurat/remitencat nga diaspora

Në raportin vjetor të BQK-së thuhet se remitencat,të ardhurat të cilat diaspora i sjell në Kosovë shënuan vlerën prej 759.2 milionë euro, që paraqet një rritje vjetore prej 9.9 përqind.

“Remitencat në Kosovë vijnë kryesisht nga Gjermania dhe Zvicra, vende këto nga të cilat dërgohen 39.3 përqind përkatësisht 22.5 përqind të gjithsej remitencave të pranuara në Kosovë. Një pjesë e konsiderueshme e remitencave është pranuar edhe nga SHBA-të, gjegjësisht 7.0 përqind e gjithsej remitencave”, thuhet në këtë raport.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close