Advertisements

Si ndikon ky grup gjaku në pushimet tuaja

Është shkruar mjaft për grupet e gjakut tek njerëzit si dhe mundësitë që ato të jenë ndikuese në gjendjen shëndetsore të një personi.
Por a e keni ditur se grupa e caktuar e gjakut ndikon në atë se sa mundësi ka që ju të sëmureni gjatë qëndrimit për pushime,në det ta zëmë!?

Ekspertët nga Universiteti i Uashingtonit studiuan këtë lidhje dhe arritën në përfundimin se ekziston vërtet një marrëdhënie shkakësore.
Studimi doli të jetë i pafavorshëm për anëtarët e grupit të gjakut A, pasi ata kanë shansin më të madh për t’u sëmurë në udhëtim, veçanërisht kur shkojnë në det.
Hulumtimi tregoi se ata, sidomos në fëmijëri, ishin më të ndjeshëm ndaj infeksioneve të stomakut të rënda sesa anëtarët e grupeve të tjera.

Testet e gjakut kanë treguar se ky problem është shkaktuar nga bakteret e escherichia coli, e cila sulmon kur imuniteti është i dobët, e që është karakteristikë e llojit të gjakut A të një personi.

Prandaj, shkencëtarët i këshillojnë ata që të forcojnë imunitetin para udhëtimit dhe kështu të përpiqen të parandalojnë virusin e stomakut, në mënyrë që t’u mos dështoje pushimi. Rekomandohet gjithashtu t’i kushtojmë vëmendje ushqimeve dhe të pini vetëm ujë të ambalazhuar.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close