Advertisements

Çfarë thoshte Nikola Tesla për femërat

Loading...

Ai kishte ngelur vet i pamartuar ,për shkak se siç thoshte ai “iahte i martuar me shkencën”,por kishte një mendim origjinal të tijin për femërat.
Në një intervistë për gazetën Galveston, New Jersey, e cila doli më 24 gusht 1924, Tesla foli përgjithësisht për gratë, për mënyrën se si ato janë superiore si dhe për atë se si ato po bëhen më të fortë se meshkujt, si fizikisht ashtu edhe mendërisht, Ngadalë.

“Gjithmonë kam menduar se gruaja posedon ato cilësi delikate të mendjes dhe shpirtit që e kanë bërë superiore në raport me burrat . E vendos atë në një piedestal të ngritur, në mënyrë figurative dhe për disa cilësi të padyshimta të rëndësishme që mendova se ishte dukshëm më e lartë se e një burri. këmbët e krijesës që kam i ngritur në atë lartësi , si çdo adhurues i vërtetë, ndjehem i objekt i padenjë i këtij adhurimi “, tha Tesla.

Megjithatë, vazhdoi tutje: “Tani ajo gruaja e butë me zërin e butë që e adhuroja praktikisht është zhdukur”.
“Në vendin e saj erdhi një grua e cila mendon se suksesi i saj kryesor në jetë është të barazohet sa më shumë me burrin, me veshjen,zërin dhe veprimet , në sporte dhe arritjet e çdo lloji”, tha Tesla./Pi

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close