Advertisements

Europa perëndimore dhe ajo qendrore goditen nga temperatura të larta,ja kur do të arrijnë edhe tek ne

Vapë e madhe tropike ka përfshirë pothuajse pjesën më të madhe të Europes perëndimore qendrore,në disa vende e pazakontë për këtë periudhë vjetore.Kjo valë do të vazhdojë edhe këtë vikend ,përjashtuar Francën dhe vendet e Beneluxit.
Në këto vende, valë freskuese afatshkurtra priten sot, sipas (Severe Weather Europe

Në Evropën Perëndimore dje, u regjistruan temperatura prej 35 deri në 38 gradë. Temperaturat e larta gjithashtu do të jenë të pranishme të dielën, në Evropën Perëndimore dhe Qendrore.
Temperaturat shumë të larta kanë goditur Evropën edhe në ato pjesë ku kjo është e pazakontë në këtë kohë të vitit, në Suedi, Finlandë dhe Norvegji.

Në Gjermani dhe vendet e Benelukxit ka pasur 37 deri në 39 gradë të premten. Në Mbretërinë e Bashkuar të premten, dita më e nxehtë e vitit – ka qenë 35 gradë.
Temperaturat u rritën në Spanjë dhe Portugali, dhe në lindje të Spanjës ku ato iu afruan gradës katerdhjetë .
Në Skandinavi temperaturat arritën deri në 33 gradë.
Të hënën, temperaturat përmes Francës dhe Italisë do të arrijnë në perëndim të Ballkanit dhe do të sjellin temperatura nga 36 në 39 gradë.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close