Advertisements

Merkel njofton se është arrirë marrëveshja për migracionin

Loading...

Pas një krize koalicioni ,kancelarja gjermane Angela Merkel ka deklaruar se në një takim krize me CSU dhe pas një “lufte të vështirë” ,është arrirë kompromisi për migrantët.

Marrëveshja parashikon krijimin e qendrave të transitit në kufirin e Gjermanisë me Austrinë
Nga këto qendra, emigrantët do të kthehen në vendet ku ata ishin regjistruar më parë, shpjegoi Merkel.

“Kjo ka ruajtur frymën e partneritetit në Bashkimin Evropian”, tha ajo, duke shtuar se masat kombëtare do të merren në të njëjtën kohë për të menaxhuar më mirë migracionin, njoftoi media gjermane.
Më heret udhëheqësi i CSU Horst Zehofer tha se u arrit një marrëveshje “për mënyrën se si ne mund të parandalojmë imigracionin e paligjshëm në të ardhmen në kufirin midis Gjermanisë dhe Austrisë”. Ai gjithashtu tha se mbetet ministr i Brendshëm .

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close