Advertisements

Mosrespekti ndaj figurës së Gjergj Kastriotit ,solli mbulimin e bustit të tij në qendër të Gjilanit

Loading...

Dhe për një moment sa qel e mshelë sytë të humbë Skënderbeu para syve.Në fakt derisa po kalonim me kerr udhës pranë selisë së kryetarit të komunës së Gjilanit,pamë se si njëri nga të rinjtë i cili po përgatiste tezgën ku duhej të shiste fli,me një mbulese (nuk e kemi të qartë se çfare ishte saktësisht ajo),mbuloi bustin e Skendërbeut dhe e la ashtu ,derisa ne pas një gjiro që bëmë dhe kur u kthyem andej,pamë se bustit ende i rrinte mbulesa mbi krye, intervenuam dhe ata nga tezga ia hoqen mbulesën .

Sido që të jetë,a e kishte mbuluar me qëllim ose thjeshtë nga moskujdesia ,ai gjest ndaj një figure legjendare kombëtare është i turpshëm dhe përplot jo rrespekt për këtë figurë të madhe të kombit tonë.Sidomos në këto kohëra kur është ngritë fushatë e të paftyrëve kundër figurës së Gjergj Kastriotit,kjo gjë mund të merr konotacion të padëshirueshëm.
Çdo i ri ,çdo njeri duhet të mësohet dhe duhet ta ketë të qartë se si duhen të respektohen heronjtë kombëtar,përndryshe çdo akt i tillë mund të konsiderohet qëllimkeq./Proinformacion.com

 

 


 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close