Advertisements

Asociacioni (Zajednica) në Bruksel,Kosova përfundimisht drejt ndarjes

Një draft statut të cilin pala politike qeveritare e Kosovës mundohet ta paraqesë si diçka që i ngjanë atyre të shoqatave joqeveritare u dashka të përgatitet dhe të dërgohet në Bruksel për diskutim ndërkombëtar trepalësh?!
S’ka mundësi tjetër përvçse ky Draftstatut i një”organizate joqeveritare” siç pretendohet të jetë Asociacioni i Komunave serbe në Kosovë (Zajednica) të mos synohet të shndrrohet në diçka tjetër nga ajo çfare na e paraqesin nga faktori ynë politik.

Ai Draft do t’i dërgohet BE-së dhe do të diskutohet në takimin e radhës ndërmjet presidentit kosovar Hashim Thaçit dhe atij serb Aleksandar Vuçiq në kuadër të dialogut Kosovë – Serbi.
Edhe Maja Kocijançiq, zëdhënëse e shefes së Politikës së Jashtme të BE-së Federica Mogherini, ka thënë se çështja e statutit të Asociacionit do të shqyrtohet në Bruksel menjëherë pasi ekipi menaxhues ta informojë zyrtarisht BE-në për rezultatet.

Në të vërtretë edhe opozita e konsideron se po që se paralajmërimi i ekipit menaxhues se AKS-ja do të bëhet sipas marrëveshjes së Brukselit (kundër Kushtetutës) realizohet ,një gjë e tillë paraqet rrezik të lartë për Kosovën.

Gjithçka po duket se po shkon drejt edhe një përfundimi të dhembshëm ,drejt formave formave ekzekutive të një asociacionit!!/Proinformacion.com


 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close