Advertisements

Arkeologët gjerman dhe rumun kanë zbuluar kështjellën më të madhe parahistorike në Evropë

BUKURESHT, Rumani – Arkeologët rumunë dhe gjermanë kanë zbuluar Rumaninë perëndimore një kështjellë parahistorike që daton deri në 3,400 vjet .
Arkeologu Florin Golgatan i tha The Associated Press se gjetja përfaqësonte “një nga kështjellat më të mëdha prehistorike në Evropë nga Epoka e Bronzit”.

Golgatan, studiues në Institutin e Arkeologjisë në Rumaninë veriperëndimore të Kluzhit, tha se ekipi përdorte pajisje të specializuara magnetike arkeologjike për të marrë matje nëntokësore. Javën e kaluar, ata përfunduan një gërmim që zbuloi 55 hektarë të sipërfaqes prej 80 hektarësh, e ndërtuar në mes të 1400 BC. dhe 1.200 BC, të vendosura pranë qytetit të Santana, dhe planifikojnë të vazhdojnë me gërmime vitin e ardhshëm.
Ai tha se arkeologët gjermanë ndihmuan me financimin dhe pajisjet e specializuara.
Arkeologët rumunë së pari filluan të gërmojnë vendin në vitin 2009./Pi


 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close