Advertisements

ERNST SCHWARZ: PËRDORIMI I MADH I EMRAVE ILIRË NË JUG DHE NË JUGLINDJE TË GJERMANISË

ERNST SCHWARZ:Përdorimi i gjithnjë e më i madh i emrave ilirë në jug dhe në juglindje të Gjermanisë Lindore dhe marrëdhëniet me Ballkanin verilindor tregojnë, ashtu siç kishin paracaktuar tashmë historianët e prehistorisë, se kultura e Lusatia-s e cila ka lënë shumë varre urnash në Silezi, Sudete dhe në rajonin lindor të Alpeve, i përket ilirëve. Marrëdhënia organike e cila arrin Italinë verilindore, territorin e Venedikasve ilirë, si dhe Hungarinë dhe vendet e Ballkanit veriperëndimor, tregojnë marrëdhëniet dhe zgjerimin hap pas hapi drejt jugut të këtij fisi indogjermanik.
Thënie për shqiptarët
_____________

Titulli: Social Science Abstracts, Volume 3, Part 2, 1931
Redaktor: Social Science Research Council (U.S.)
Botues: Menasha, Wis. : …Social Science Abstracts, Inc., 1929-1933.


 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close