Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Federika Mogerini:Ballkani nga një fazë paqëndrueshmërie ,në partnerë për mbrojtjen dhe sigurinë e përbashkët

“Ne tradicionalisht po e shikojmë Ballkanin Perëndimor si një zonë paqëndrueshmërie ku, për shumë vite dhe madje edhe dekada, BE ka luajtur rolin e sigurimit të sigurisë. Tani po lëvizim në një fazë ku jemi partnerë në mbrojtjen dhe sigurinë e përbashkët”, tha shefja e diplomacisë së BE-së duke folur në mbledhjen e ministrave të mbrojtjes rë BAshkimit Europian në vienë.

Mogerini, i cili kryeson takimin joformal të ministrave të mbrojtjes të BE që filloi dje në Vjenë, thotë se takimi filloi me një diskutim mbi bashkëpunimin me Ballkanin Perëndimor në çështjet që lidhen me mbrojtjen dhe sigurinë.

“Biseduam së bashku me NATO-n dhe OKB-në, partnerët tanë kryesorë në rajon, si të përmirësojmë bashkëpunimin tonë në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë, e cila është pjesë integrale e punës sonë me Ballkanin Perëndimor”, tha Mogerini.
Nga presidenca austriake me këtë rast u theksua se Evropa Juglindore dhe Ballkani Perëndimor janë “fokusi i politikës së mbrojtjes të Austrisë” dhe se puna me rajonin bazohet në strategjinë ekzistuese të BE-së për Ballkanin Perëndimor.

 

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close