Advertisements

Fillet e ndarjes se Kosoves…

Pjese nga libri SIGURIA sfida qe vazhdon per Kosoven, faqe 158

Fadil Kajtazi


38. A gjykoni se takimi i Kretës në njëfarë mënyre ishte skenar i luftës në Kosovë?
Një gjë e di që Millosheviqi në takimin e Kretës ka shkuar me platformë për zgjidhjen e problemit të Kosovës e i cili ka qenë ndarja. Ky opsion ka qenë i papranueshëm për bashkësinë ndërkombëtare të involvuar në problemin Jugosllav, sidomos për amerikanët. Pala shqiptare më sa di nuk ka pasur të përgatitur ndonjë platformë, sido që të jetë takimi i Kretës shënon kthesë në ngjarjet politike në Kosovë dhe mendoj se historia e vërtet për ngjarjet që pasuan pas vitit 1997, nuk pasqyrohen drejtë pa u publikuar detajet e këtij takimi për të cilin jam i bindur se ndonjë shërbim e ka inçizuar dhe do të publikohen pas disa viteve kur këtij dokumentacioni do t’i kaloj afati si dokument i klasifikuar (1).

1.Nga një burim i besuar, kemi mësuar për atmosferën në të cilën u realizua takimi i Kretës Millosheviq – Nano i 4 nëntorit 1997. Ky takim është realizuar sy me sy dhe pas përfundimit, Nano del i disponuar dhe plot humor. Në paradhomën e pritjes ndodhej Paskal Milo, i cili e pyet. “Si ja kalove? “Më mirë se më Athanasin”, i përgjigjet Nano. Deri më 1999, këtë ngjarje të atmosferës së përzemërt, nuk kemi mundur ta verifikojmë edhe nga një burim tjetër i pavarur.


 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close