Advertisements

Moska e palëkundur në qëndrimin e saj destruktiv ndaj Kosovës

Zëdhënsja e Ministrisë së punëve të jashtme e Rusisë e cila po qëndron në Beograd,Marija Taharova ka thënë ato të cilat sipas saaj Moska nuk do ti pranonte në lidhje me qështjen e Kosovës.Ajo ka qëndruar në Beograd si mbështetje e Rusisë së Putinit për Daçiqin por edhe për Serbinë në tërësi,në raport me Kosovën dhe ngjarjeve të fundit rreth saj.
Ajo në një konferencë për shtyp në Beograd ka thënë se “Moska u qëndron besnike qëndrimeve tësaja sa i përket Kosovës,por se do të përkrahte marrëveshjen e cila do të ishte e mirë për Serbinë”.

Zaharova theksoi se Moska nuk do të pranojë “gënjeshtrën që Kosova është e ndarë nga Serbia me referendum”.
Gjithashtu, “nuk do të kalojë” ose se rasti i Kosovës është “një shembull unik në Evropë”. “As nuk do të jetë e mundur të fshihet kujtesa historike”.

Zaharova tha se Rusia nuk do të pranonte një “pervadim të kujtesës historike” dhe një “gënjeshtër se Kosova, e cila nuk kishte një referendum mbi ndarjen, është një shembull unik në Evropë”.
Pra Moska është është e pandryshueshme sa i përket qëndrimeve të saja negative në lidhje me Kosovën,duke përkrahur edhe më tej politikën destruktive të Serbisë,për të bllokuar Kosovën në dëpërtimin e saj në Arenën ndërkombltare.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close