Advertisements

Tre vjeçarja e cila ia tejkalon Einsteinit …

Kjo voglushe edhe pse tre vjeçare koficienti i saj i ntelegjencës tejkalon atë të Albert Einstenit.Përderisa Shkencëtari i të gjitha kohërave siç konsiderohet Einsteini,kishte IQ 160, Ophelia MorganDew ka IQ 171.

Ophelia kishte folur fjalën e parë kur ishte tetë muajsh dhe shpejt zotroi numrat, ngjyrat dhe alfabetin.
Nëna e saj, Natalie, e kuptoi se kishte një fëmijë të zgjuar, dhe ekspertët ia konfirmuan se vajza ishte mbi mesataren.
Vajza ka kujtime për ngjarjet dhe kur ajo ishte më pak se një vjeçare, gjë e cila nuk është tipike, sepse njerëzit zakonisht nuk mbajnë mend para vitit të tretë.

“Ajo pëlqen të lexojë libra me mua dhe babanë, të luaj me numra dhe germa në një kompjuter. Ajo është shumë aktive, ajo gjithmonë bën diçka dhe është e gjallë. Ajo pëlqen të luajë me shokët në park. Ajo është një vajzë e mrekullueshme ,dua që ajo të jetë vetëm shëndetshëme dhe e lumtur “, tha nëna e saj për Daily Mail.
Tre-vjeçarja, në sajë të koeficientit të lartë të inteligjencës, u bë anëtarja më e re e Shoqatës MENSA.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close