Advertisements

Zbulim i pabesueshëm i bërë përbrenda Piramidës së Madhe të Gizës

Piramidat e Egjiptit kan mahnitur ndër shekuj njerëzimin.Ato kanë qenë pikë epërhershme e ekspeditave të ndryshme të ndërmarra sa për tu grabitur sa për tu hulumtuar e studiuar,për shkak të glorisë së tyre edhe shkencore,arkeologjike ,arkitektonike…

Shkencëtarët kanë bërë një zbulim të pabesueshëm rreth Piramidës së Madhe të Gizës, e cila mund të përqendrojë energjinë elektromagnetike në dhomat e saj të brendshme dhe bazën e saj.
Struktura misterioze u ndërtua nga egjiptianët e lashtë mijëra vjet më parë – dhe ekspertët po mësojnë vetëm për fuqitë e mahnitshme të saj.

Shkencëtarët nga Universiteti ITMO dhe Laser Zentrum Hannover zbuluan se ndërtesa prej 481 metra është e aftë të krijojë xhepa me energji të lartë në dhomat e saj të brendshme dhe në bazën e saj. Hulumtimi i tyre është botuar në Journal of Applied Physics.
Grupi i hulumtimeve ka në plan të përdorë rezultatet për të projektuar nanogrimca, të cilat do të përdoren për të zhvilluar sensorë dhe qeliza diellore shumë efikase.

Dr. Andrey Evlyukhin, mbikëqyrës shkencor dhe koordinator i studimit, tha: “Piramidat egjiptiane gjithmonë kanë tërhequr vëmendje të madhe. Ne si shkencëtarë ishin të interesuar gjithashtu për to, kështu që ne vendosëm të shihnim Piramidën e Madhe si një grimcë që shpërndan valët e radios në mënyrë rezonante. ”

“Për shkak të mungesës së informacionit në lidhje me vetitë fizike të piramidës, duhej të përdorim disa supozime”.

“Për shembull, ne supozuam se nuk ka kavitete të panjohura brenda dhe materiali ndërtimor me vetitë e një gëlqere të zakonshme shpërndahet në mënyrë të barabartë brenda dhe jashtë piramidës”.
“Me këto supozime të bëra, morëm rezultate interesante që mund të gjejnë aplikime të rëndësishme praktike”.
Hulumtuesit modeluan shpërndarjen e fushave elektromagnetike brenda piramidës gjatë studimit të ndërveprimeve të valëve elektrike.
Shkencëtarët kanë konkluduar se piramida e përqendron këtë energji elektromagnetike në dhomat e saj të fshehura, të cilat përfshijnë dhoma që përmbajnë eshtrat e Faraonit Khufu dhe gruas së tij.

Ekziston edhe një dhomë e tretë, e papërfunduar nën bazën e strukturës së madhe.
Dhe analiza e ekipit tregon se piramida e fuqishme përqendron energjinë elektromagnetike në dhomat e saj të brendshme.
Këto dhoma të fshehura përfshijnë dhomën që mban trupin e mumifikuar të Faraonit Khufu – për të cilin është ndërtuar një monument ikon,- dhe një tjetër i ndërtuar për gruan e tij.

Por shkencëtarët besojnë se zbulimi i pazakontë në lidhje me energjinë elektromagnetike në piramidë është thjesht një rastësi.
Ata besojnë se nuk ka shumë gjasa që egjiptianët e lashtë të njihnin ndonjë gjë për shkencën dhe nuk do ta kishin ndërtuar atë në mënyrë të qëllimshme.

Piramida zgjati 20 vjet për të ndërtuar duke përdorur rreth 100,000 skllevër,kështu të paktën thotë shkolla e sotme !
Shkencëtarët tani planifikojnë të përdorin zbulimin e pabesueshëm në një shkallë shumë më të vogël, të cilat mund të krijojnë qeliza diellore efektive.
Energjia më e lartë mund të përdoret për të zhvilluar qeliza diellore jashtëzakonisht të ndjeshme apo edhe sensorë të vegjël./Pi

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close