Ultimate magazine theme for WordPress.

Arkeologët zbulojnë një sfinngë të lashtë në Egjipt

Autoritetet përkatëse të Egjiptit kanë bërë të njohur se arkeologët kanë gjetur një sfingë të lashtë me krye njeriu dhe trup luani në qytetin jugor Asuan.
Sfinga, e bërë me gur ranor , u gjet në Tempullin Kom Ombo gjatë punimeve për të mbrojtur këtë vend nga ujërat nëntokësore, tha Ministria e Antikave.

Mostafa Vaziri, sekretar i përgjithshëm i Këshillit të Lartë të Antikiteteve egjiptiane, tha se statuja daton që nga epoka e Ptolemeut.

Dinastia Ptolemaike sundoi mbi Egjipt për tre shekuj – nga 320 deri në 30 para Krishtit.
Egjipti shpreson që zbulimet e tilla do të përshpejtojnë turizmin, gjë që përndryshe është goditur rëndë nga trazirat politike pas kryengritjes në vitin 2011, shkruan agjensia eamerikane.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close