Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Ambasadori i Gjermanisë në Beograd: Jemi shumë skeptikë rreth ndryshimit të kufijve sipas vijave etnike

Gjermania edhe njëhere më shumë ka shprehur skepticizmin e saj në lidhje me mundësinë e ndryshimit të kufirit në mes të Kosovës dhe Serbisë ,përmes Ambasadorit të ri të saj në Beograd ,Thomas Schieb i cili ka thënë se normalizimi gjithëpërfshirës i mardhënieve Kosovë-Seribi është ajo që do i kontribonte stabilitetit në rajon,duke shtuar se Gjermania është skeptike në lidhje me ndryshimin e kufijve.

Ai gazetën serbe “danas” ka thënë se dialogu ndërmjet Beogradit e Prishtinës ka sjellë njëfarë përparimi që është jashtëzakonisht i rëndësishëm për qytetarët në Serbi e Kosovë.

“Bashkimi Evropian e ka bërë të qartë: Serbia mund të hyjë në Bashkimin Evropian vetëm pasi t’i zgjidhë marrëdhëniet me Kosovën. Jemi shumë skeptikë rreth ndryshimit të kufijve sipas vijave etnike. Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, këto ditë, disa herë është deklaruar rreth kësaj çështjeje”, tha Schieb.

 

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close