Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

“Familjet katolike shqiptare në Shkup”,prezantohet në Tiranë

/ATSH/- Me rastin e 2-vjetorit të shenjtërimit të Gonxhe Bojaxhiut – Shën Tereza, Muzeu Historik Kombëtar, në bashkëpunim me Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të shqiptarëve – Shkup do të organizojnë më 5 shtator një promovim libri dhe hapjen e një ekspozite.

“Familjet katolike shqiptare në Shkup”, titullohet libri i autorëve Skënder Asani, Albert Ramaj dhe Natasha Didenko që do të promovohet në sallën UNESCO, në prani të akademikëve, historianëve, personaliteteve të letrave shqipe, etj.

Në sallën e ekspozitave, për artdashësit do të çelet “Jeta përmes kujtimeve”,  ekspozita dokumentare për familjet katolike shqiptare në Shkup.

Nëpërmjet dokumenteve, fotografive dhe dëshmive, autorët Skender Asani, Albert Ramaj dhe Natasha Didenko kanë nxjerrë në pah kontributin dhe sfidat me të cilat shqiptarët katolikë janë përballur ndër vite.

Në mesin e tyre janë Shën Nënë Tereza, kompozitori i njohur Lorenc Antoni e shumë të tjerë. Në rreth 500 faqe libri dokumentues “Familjet katolike shqiptare në Shkup” (dokumente, fotografi dhe dëshmi – I), sjell disa shtylla kryesore me synimin që të vërë në pah një pjesë të rëndësishme për kontributin e këtyre familjeve.

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close