Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Gjukanoviq: Serbia në ofanzivë politiko-mediale kundër Malit të Zi

Presidenti i Malit të Zi ,Milo Gjukanoviq ka ripërsëritur se aspiratat hegjemoniste serbe ndaj Malit të zi asesi të pushojnë,përkundrazi është rihapur ofanziva politiko-mediale nga Serbia në drejtim të Malit të Zi e ngjashme me atë të viteve nëntëdhjeta.

Gjukanoviq ka thënë se për këtë egzistojnë dy arsye.
“Është logjike që sot, 25 vjet më vonë, nuk tregojmë pasiguri rreth provokimeve që vijnë nga disa adresa që kanë një shekull të pretendimeve për pavarësinë e Malit të Zi. Mali i Zi mendon se ka ndërtuar imunitet që mund të përballojë një numër të madh sulmesh të tilla, nga disa adresa nga rajoni ose nga Moska “, tha Gjukanoviç për TVCG.

Sipas tij, arsyeja e parë për këtë është jeta politike e brendshme në Serbi, tjetra është Malazeze.

“Arsyeja e parë është jeta e brendshme politike në Serbi, e cila është dominuar kryesisht nga faza e fundit e negociatave mes Serbisë dhe Kosovës, ku ne të gjithë jemi duke iu afruar formalizimit të diçkaje që ndodhi në thelb në vitin 1999 gjatë luftës së luftës që Milosheviq kryesoi kundër bashkësisë ndërkombëtare”.

Mali i Zi e ka njohur pavarësinë e Kosovës duke respektuar realitetin,ka thënë ai për të shtuar:”Unë gjithashtu po përpiqesha të diskutoj me Tadiq dhe Vuçiq se nuk i konsideroj ata të arsyeshëm për të drejtuar luftërat që dikush tjetër i ka humbur. Ajo që unë nuk e kuptoj është se Serbia përmes skenës së saj mediale dhe punës së politikanëve hap disa fronte të tjera në rajon për të relativizuar këtë çështje, ose në një farë mënyre do të zbus fokusin e Serbisë në çështjen e Kosovës, “tha Gjukanoviq.

Arsyeja tjetër është fillimisht malazeze, tha Gjukanoviq, duke shtuar se krerët e partive politike pro-serbe në Malin e Zi vazhdimisht përpiqen të bindin serbët të mos bëhen pjesë e institucioneve shtetërore malazeze.

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close