Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Guardian:ShBA-të do të marrin në konsideratë marrveshjen në lidhje me kufijtë në mes të Kosovës dhe Serbisë,por jo domosdoshmërisht …

Në lidhje me një marrëveshje eventuale në mes të Kosovës edhe Serbisë dhe politikën amerikane për këtë ,ka shkruar edhe “Guardian” londinez.

Duke u thirrur në dy burime të afërta me adminisratën e presidentit amerikan ,Trump,Guardian shkruan:”Shtetet e Bashkuara janë të gatshme të marrin në konsideratë çdo zgjidhje, duke përfshirë ndryshimet kufitare, por nuk do të thotë domosdoshmërisht që këtë ta pranojnë në fund”.

“Guardian” kujton se këshilltari i Sigurisë Kombëtare të SHBA Xhon Bolton kohët e fundit tha se Uashingtoni nuk do të qëndronte në rrugë nëse Beogradi dhe Prishtina arrijnë një marrëveshje, me të cilën vëren gazeta britanike, politikën e rishikuar të Shteteve të Bashkuara sipas të cilës ndryshime të reja në kufijtë në Ballkan do të ishin të padëshirueshme.

Gjthashtu aty shkruhet se ka disa nga çarçet politike europiane të cilat po ashtu janë të gatshme për të përkrahur zgjidhje të cilat do të nënkuptonin edhe ndryshimin e kufijve.Duke mos harruar se shumë të tjerë faktor ndërkombtar tërheqin vërejtjen se diçka e tillë do shkaktonte rrezik me pasoja për tërë rajonin,duke përmendur në këtë kontekst kancelaren Merkel e cila ishte hapur kundër kësaj ideje.

 

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close