Advertisements
Ultimate magazine theme for WordPress.

Konsullatat gjermane në vendet e Ballkanit perëndimor, të vërshuara nga aplikantë për viza pune në Gjermani

Gjermani,ekonomia gjermane ka nevojë për fuqi punëtore.Vendet e treta kanë nevojë për vende pune.Vendet e Ballkanit perëndimor edhe ato edhepse nuk janë mu në atë botën e tretë,edhe ato ,sidomos rinia kanë nevojë për punë dhe jetë më të mirë!Prandaj dëshira për të gjetur një vend pune në Europë ,sidomos në Gjermani në këtë vend të madh europian.

Sipas Spiegel gjerman, në gjysmën e parë të vitit 2018, 52,000 aplikime për viza pune u dërguan në gjashtë vende në Ballkanin Perëndimor, quotë kjo dy herë më e larta se në të njëjtën periudhë të vitit 2015.

“Numri i kërkesave për viza ka tejkaluar në masë të madhe kapacitetet e misioneve tona konsullore, të cilat rezultojnë nga numri gjithnjë e më i madh i ankesave nga përfaqësuesit e ekonomisë, politikës dhe shoqërisë civile”, shkruan një dokument të brendshëm të Ministrisë së Jashtme gjermane ”

Dokumenti thekson se lëshimi i vizave jashtë vendit është një instrument kyç i kontrollit të emigracionit, nga i cili ata nuk duan të heqin dorë./Pi

 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close