Advertisements
 

“Reporterë pa Kufij” (RSF),deklaratë mbarëbotërore kundër fake news

ATSH-AFP/ – Përballë fake news dhe krizës së besimit që kërcënon demokracitë, organizata “Reporterë pa Kufij” (RSF) ka ngritur një komision të pavarur të përbërë nga fitues të çmimit Nobel, gazetarë dhe juristë që të hartojnë një deklaratë ndërkombëtare mbi informacionin dhe demokracinë, 70 vite pas Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut.

“Kjo deklaratë ka për objektiv të përcaktojë parime, objektiva dhe të propozojë modele qeverisjeje. Ajo mund të shërbejë gjithashtu si referencë për të gjithë që duan të ruajnë një hapësirë publike të lirë dhe pluraliste, kusht për demokracinë”, shpjegon RSF-ja në një komunikatë.

Për të redaktuar këtë tekst, RSF-ja ka krijuar një komision të pavarur, të drejtuar nga iraniani, Shirin Ebadi fitues i çmimit Nobel për Paqen dhe nga sekretari i përgjithshëm i këtij çmimi, Christophe Deloire.

Komisioni përbëhet nga 24 personalitete që vijnë nga 17 vende të ndryshme.

Loading...
Advertisements

Editor

Next Post

Muzeu Ikonografik “Onufri”,2486 turistë që në ditët e para të shtatorit

Tue Sep 11 , 2018
ATSH/ – Berati, edhe këtë vit ka tërhequr turistë të huaj e vendas, të cilët e vizitojnë qytetin për vlerat e tij historike, arkitekturore, por edhe për kulturën e pasur që ka ruajtur prej më shumë se 2 mijë vjetësh. Vetëm në nëntë ditët e para të muajit shtator, Muzeun […]
është portal informativo-edukues pa tendencë senzacioni .I themeluar si projekt privat ,për të mbështetur tërë atë potencial krijues artistik,letrar,sportiv,si dhe informimin për aq sa është e mundur objektiv ,mbi gjendjen politiko-ekonomike në trojet shqiptare dhe në botë!
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close