Advertisements
Ultimate magazine theme for WordPress.

Roubini :Bota para një recesioni të ri

Bota gjendet para një recesioni të ri ekonomik e i cili mund të ndodhë që në vitin 2020 ka paralajmruar njeriu të cilin e qaujnë “Doktor shkatërrimi”,pasiqë ishte ai që parashikoi recesionin e vitit 2007.
Nouriel Roubini tha se shtrohet pyetja se me çfarë mjeti bota do të luftojë krizën e re, kur ajo nuk është shëruar ende nga e vjetra?

Tani, ai sjell dhjetë arsyet pse bota mund të fundoset për një vit e gjysmë.
Pjesa i referohet lëvizjeve të administrates se Donald Trump, para së gjithash, ai mendon për luftëra tregtare. Për më tepër, ai përmend tensionet midis Uashingtonit dhe Teheranit. Por problemi ekziston edhe në vet SHBA -të.

Roubini nuk e kurseu kritikën e Evropës. Para së gjithash, ajo paralajmëron se vendet evropiane përballen me forcimin e lëvizjeve populiste, gjë që pengon dhe ngadalëson reformat. Vetë BE nuk është pa mëkat: procesi i integrimit monetar nuk është aspak i plotë dhe Bashkimi ka probleme me integrimin në fusha të tjera.

Megjithatë, pikën kryesore të recesionit të ri Roubini e sheh edhe në sferën ekonomike.
“Ndryshe nga viti 2008, kur qeveritë kishin mjetet politike të nevojshme për të parandaluar një rënie të lirë, politikanët që do të duhet të përballen me një rënie të re në aktivitetin ekonomik, do t’i kenë të lidhura duart pasi niveli i borxhit është më i lartë se gjatë krizës së mëparshme. , kriza dhe recesioni i ardhshëm mund të jenë më serioze dhe më të gjata “, paralajmëron Roubini .

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close