Advertisements

Teatri Gjilanit,dhe shpresa se njeriu ynë po i kthehet vlerave artistike

Loading...

Teatri i Gjilanit ka patur shumë vështirësi në dekadat e fundit ,duke u munduar t’i përshtatet kushteve dhe rrethanave të krijuara pas ndrrimit të regjimeve dhe fitores së lirisë.Dhe mezi shihje ndonjëhere një apo dy shfaqje në vit (Të mos e teprojmë) nga ky teatër.

Ajo që të bie në sy para teatrit të qytetit këtyre ditëve  është pllakata e cila të njofton me shfaqjet të cilat do jenë në repertoarin e këtij qyteti në muajin shtator.

Me thënë të drejtën,po nisem nga uni duke harruar rregullat gazetareske këtë radhë dhe po shfaqi edhe unë çudinë dhe ngazëllimin që po shihja një gjë të tillë e cila thjeshtë po e hieshonte artistikisht jo vetëm parateatrin por edhe qendrën e qytetit.

Jemi ngopë me kiç,shund,tllava ..hajde pak të knaqemi me teatër ,me vlera,duke mos hyrë në relizimin e shfaqjeve,por mu kjo pamje të mbushë me kënaqësi artistike se megjithate njeriu ynë po ngopet me bërllog artistik dhe po i kthehet kultures së mirëfillt e cila e ka përcjellë njeriun tonë që nga lashtësia.Mos harroni Apolloninë dhe Athinën e vjetër dhe komeditë e tragjeditë antike që erdhën deri tek ditët tona përmes teatrit./Xhelil Arifi/Proinformacion.com

 

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close