Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

“Voskopoja – 4 mrekullitë e gdhendura në dru”,në libër

ATSH/ – “Voskopoja – 4 mrekullitë e gdhendura në dru” me autore Fatbardha Shkupi është libri që i ofrohet lexuesve si një thesar i shtuar dhe informativ mbi objektet e trashëgimisë tonë kulturore dhe historikun e tyre.

Për Voskopojën është folur shumë por libri i sjellë nga studiuesja e njohur Fatbardha Shkupi, e cila njeh mirë terrenin si dhe objektin e analizuar, përbën një pasuri, që na shërben si një guidë për interpretimin e një teknike shumë të përhapur deri në shek. XIX, sic është gdhendja në dru.

Studiuesja, gjithashtu, përshkruan me hollësi historikun e ndërtimit të katër kishave me stilin dhe artin e të daltuarit, të disa mjeshtrave shqiptarë të ardhur nga Krimi i Kosturit, Mariani, Lavdari, Karbanjozi, Dushari e Misrasi, fshatra të Oparit, në rrethin e Korçës.

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close