Advertisements

Aeroporti i Kukësit, projekt strategjik edhe për Shqipërinë edhe për Kosovën

ATSH-Ndërtimi i aeroportit të Kukësit është një projekt strategjik, jo vetëm për Shqipërinë, por edhe për anën tjetër të kufirit, Kosovën.

Kështu deklaroi sot Kryeministri Edi Rama, në përfundim të mbledhjes së qeverisë të zhvilluar në Kukës.

“Ky është një ndër projektet kryesore, besoj më i rëndësishmi dhe më strategjiku për zhvillimin e gjithë zonës së Shqipërisë verilindore, por me impakt të padiskutueshëm në ekonominë kombëtare edhe në ekonominë e Kosovës”, – tha Rama.

Kryeministri theksoi se “kemi avancuar me procedurën ligjore sipas të gjitha hapave të parashikuara dhe deri në javën e dytë të dhjetorit mbyllet procedura”.

“Pastaj duhet një periudhë relativisht e shkurtër kohe për përcaktimin e termave përfundimtar të kontratës dhe ambicia është që brenda muajit janar, maksimumi në fillim të shkurtit, të fillojë puna në kantierin e aeroportit”, – tha Rama.

Ai ritheksoi faktin se, “nuk bëhet fjalë për çelje të aeroportit që kemi, por për një aeroport të ri, me terminal të ri dhe pistë disa qindra metra më të gjatë, që parashikohet për të gjitha kategoritë e avionëve që përmban edhe projekti i së ardhmes së aeroportit”.

“Jemi shumë të inkurajuar me studimet e ekspertëve. Ekspertiza e huaj na ka dhënë shifra inkurajuese që në bëjnë optimistë për rolin e madh të aeroportit në ekonomi dhe zhvillimin e zonës. 300 mijë pasagjerë do të ketë si fillim në vit dhe në vitet e tjera parashikohet rritje shumë inkurajuese”, – tha Rama.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close