Advertisements
Take a fresh look at your lifestyle.

Bien tregjet globale

Tregjet e aksioneve në Azi pësuan rënie, pas shqetësimeve për normat më të larta të interesit në SHBA dhe luftës tregtare.

Në Japoni, Nikkei 225 ra për 3.9%, ndërsa në Kinë Shanghai Composite dhe Hang Seng ranë për 3.9%, përkatësisht 3.8%.

Të mërkurën, edhe indeksi i tregut të aksioneve në SHBA Wall Street pati ditën më të keqe në tetë muaj, duke rënë në vlerë për më shumë se 3%.

Rezerva Federale e SHBA-së i ngriti normat e interesit në shtator, derisa edhe ekonomia atje po rritet.

Normat e larta të interesit e bëjnë huamarrjen më të shtrenjtë, duke ngadalësuar aktivitetin ekonomik dhe duke dëmtuar oreksin e investitorëve për rrezikun.

Një luftë tregtare midis SHBA-së dhe Kinës ka lëkundur po ashtu opinionin e investitorëve për rritjen globale.

Loading...
Advertisements
You might also like

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close