Advertisements

Çokolata ,vera e kuqe,arrat….të gjitha këto për një jetë më të gjatë

Një studim i Universitetit nga Varshava del se çokolata ,vera dhe birra do të ndikonin që jeta jonë të zgjaste më shumë.

Një studim i kryer nga Universiteti i Varshavës mbi 70.000 burra dhe gra, jetët e të cilëve u vështruan për 16 vjet tregua se ushqehen të shëndetshmit dhe si të sëmurët.

Një studim i botuar në Revistën e Mjekësisë së Përgjithshme i krahasoi respondentët që ishin në një dietë që përfshinte ushqime të përshtatshme për luftimin e inflamacionit dhe atyre që ushqeheshin ndryshe. Këta të parët, të cilët rregullisht hëngrën fruta, perime, konsumonin kafe, arra, çokollata dhe pinte verë të kuqe dhe birrë të moderuar, kishin një rrezik 18 për qind më të ulët të vdekjes së parakohshme. Gjithashtu, 20% e tyre kishin një rrezik më të ulët të sëmundjeve kardiovaskulare dhe 13% të vdekjeve nga kanceri. Është vërejtur gjithashtu se duhanpirësit në këtë regjim kishin një rrezik më të ulët sesa kolegët e tjerë .

Shkencëtarët shpjegojnë se inflamacioni qëndron në rrënjën e shumë sëmundjeve, artriti, demnenca , tek disa lloje të kancerit dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Prandaj, siç thonë ata, një dietë që lehtëson inflamimin mund të jetë e mirë. Përndryshe, ka gjithnjë e më të interesuar për ushqime që lehtësojnë inflamacionin. Kërkimi në internet për këtë term është rritur me 274 për qind që nga fillimi i vitit.

Shkencëtarët këshillojnë kujdes dhe këshillim me mjekun, sepse një dietë nuk është e mirë për të gjithë njerëzit. Faktorë të ndryshëm duhet të merren parasysh, nga gjumi, nëpërmjet aktiviteteve të një personi, punës së tij dhe gjenetikës.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close