Advertisements

Gjiri detar i Durrësit mbushur me objekte arkeologjike

ATSH/- Arkeologët nënujorë që nga fillimi i viteve 2000 kanë zbuluar në gjirin detar të Durrësit rreth 15 relikte anijesh të lashta.

Sipas arkeologut nënujor Adrian Anastasi, gjiri detar i Durrësit është një “hambar” me objekte arkeologjike, të cilat sqarojnë një periudhë gati 20-shekullore, nga shekulli i 6-të para erës sonë deri në fillimin e pushtimit otoman.

Bashkë me to janë zbuluar një sërë spirancash të së njëjtës shtrirje kohore, të cilat janë dërguar për studime të mëtejshme në Muzeun Arkeologjik të qytetit.

“Këto elementë përcaktojnë madhësinë e anijeve, që lundronin pranë brigjeve shqiptare dhe tipologjitë e spirancave të zbuluara deri tani në Mesdhe janë gjetur tashmë edhe në bregdetin shqiptar”, shprehet dr. Adrian Anastasi.

Mësohet gjithashtu, se bashkë me projektin për ekspozimin e objekteve arkeologjike të periudhës së mesjetës në katin e dytë të Muzeut është menduar edhe ekspozimi në katin e tretë i objekteve të zbuluara nën ujë, kryesisht në gjirin detar të Durrësit.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close