Advertisements

Kanë shkuar mbi 700 aplikimet për viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës

Në Komisioni Qeveritar për Verifikimin e Viktimave të Dhunës Seksuale në Kosovë deri më tani kanë aplikuar mbi 780 raste, prej tyre njohjen e statusit e kanë marrë 145 raste, kurse 102 janë refuzuar pasi që provat e ofruara nuk kanë qenë bindëse. Sipas komisionit, personat e refuzuar kanë të drejtë ankese dhe mund të bëjnë kërkesë për rishqyrtim.

Aplikimi për njohjen e statusit të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës ka filluar që nga data 2 shkurt e këtij viti. Nga 780 aplikacione sa janë dorëzuar deri më tani, 145 prej tyre kanë marrë statusin e viktimës, ndërkaq 102 raste janë refuzuar nga Komisioni.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close