Advertisements

Maqedoni-Sot duhet ta vazhdojë diskutimi për propozim e qeverisë për ndryshimet kushtetuese.

Diskutimi filloi pardje, por qëndrimet e pozitës dhe opozitës nuk kanë ndryshuar. Sipas opozitës ndryshimet janë në kundërshtim me kushtetutën, ndërsa sipas pushtetit kjo është mundësi historike për vendin.

Kryeministri Zoran Zaev në Komision apeloi që të tejkalohen interesat partiake dhe të shikohet e ardhmja e shtetit.

Javën e ardhshme pritet të shihet nëse do të sigurohen dy të tretat e votave të deputetëve për të votuar ndryshimet kushtetuese, në pajtim me marrëveshjen e Prespës, ose do të shkohet në zgjedhje të parakohshme parlamentare të cilat do të organizoheshin në afate të shkurta.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close