Advertisements

Megjithë mospërkrahjen e subjekteve politike ,Thaçi çon përpara idenë e tij për “korrigjim të kufijve” me Serbinë.

Të gjitha partitë politike në Kosovë, qoftë nga pozita ose edhe nga opozita, po vazhdojnë të mos pajtohen me idenë e presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, për korrigjim të kufirit me Serbinë.

Megjiththse, i pari i shtetit në këtë mision është i vetëm, duke mos e pasur përkrahjen e asnjë subjekti politik e as të ish-partisë së tij (PDK),përplasja e partive politike rreth dialogut po ia mundëson presidentit Hashim Thaçi që ta çojë përpara idenë e tij për “korrigjim të kufijve” me Serbinë.

Por ky çakordim i spektrit politik në vend, sipas njohësve të çështjeve politike, e dëmton mjaft shumë shtetin e Kosovës dhe procesin e dialogut në përgjithësi.

Madje, sipas tyre, një gjë e tillë ia hap rrugën edhe presidentit Thaçi që t’i realizojë synimet e veta në këtë proces. Andaj, sipas analistëve, arritja e një konsensusi nacional është më se e domosdoshme.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close