Advertisements

Para 37 viteve ne Belgjikë u vra Nënkryetari i Besëlidhjes Kombtare Demokratike Shqiptare Vehbi Ibrahimi

 

Sot e 37 vjet më parë , më 10.10.1981 nga një dorë e UDB-së Jugosllave e paguar nga qarqet e shofinizmit Jugosllav, që mision të tyre e kishte shkatrrimin e organizatave të Djathta Shqiptare në Mergim ne Belgjik, vrau në pritë Nënkryetarin e Besëlidhjes Kombëtare Demokratike Shqiptare Vehbi Ibrahimin. Vehbi Ibrahimi ishte Nënkryetarë i Besëlidhjes Kombtare Demokratike Shqiptare. Ky ishte atentati i parë politikë që kryhej kundër atdhetarëve nacionalistë shqiptarë në Evropë.

Pastaj duke vazhduar me Rasim Zenelaj, vëllezërit Jusuf e Bardhosh Gërvalla e Kadri Zekën,Enver Hadrin dhe shumë atdhetarë të tjerë shqiptarë.Sa ishte gjallë Emin Fazlija alias Emil Kastrioti e kujtonte gjithmonë këtë ditë të vështirë për të se ju këputë krahu i djathtë i tij Nënkryetari i Besëlidhjes Kombtare Demokratike Shqiptare.

Kjo Besëlidhje kishte burra të zotë në atë periudhe kohore siç ishte Emin Fazlia,Vehbi Ibrahimi,Rasim Zenelaj, Ibrahim Metaj,Hysen Hysaj-Qelaj Qami dhe shumë të tjerë.Amanetin që na lanë këta atdhetarë që shkuan me mallin për t’i parë trojet etnike shqiptare të bashkuara do t’ia vazhdoj djalëria dhe vajzëria shqiptare./Nue Oroshi

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close