Advertisements

Patos-“Sofra Bujare” bëhet festë tradicionale

/ATSH/ Festa Lokale “Sofra Bujare” është kthyer në festë tradicionale me vendim këshilli bashkiak të Patosit. Kjo festë përkon me sezonin e vjeljes së ullirit dhe organizohet në vijim të projektit “Trashëgimia Kulturore” dhe ka si qëllim promovimin e vlerave shpitërore, objektet kulturore, historike, traditat, zakonet dhe prodhimet bujqësore e blegtorale të gjithë zonës së bashkisë Patos.
Festa është në konceptuar në formën e një panairi, ku në qendër është kultura e ullirit me varietetet e tij dhe prodhime të tjera bujqësore, objektet e vjetra, kuzhina tradicionale, punimet artizanale, lojrat popullore, isopolifonia si dhe këngët dhe vallet tradicionale të zonës.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close