Advertisements

Velesi (Maqedoni),na ishte njëhere mbushur me shqiptar

Në Veles(Maqedoni),mund të shihni që njeri mban Plis (Qeleshe).
Në ate qytet shumica e shqiptarëve, mjerisht, janë shpërngul për në Turqi .

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Velesit jetojnë 55 108 banorë nga të cilët:

46 767 (84,86%) Sllavo- maqedonë,
2 406 (4,37%) boshnjakë,
2 299 (4,17%) shqiptarë,

Fshati shqiptar në rrethine të Velesit quhet Jabollçishta e eperme qe gjendet ne komunene Cashkes dhe që mbahen mire shqiptaret në këtë fshat , sidomos nataliteti eshte dyfishuar , edhe pse është rënde të jesh shqiptarë në këtë zone pasiqë gjendet në mes te Maqedonisë dhe të rrethuar me sllavet e urryer ./Arbërorët e Maqedonisë

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close