Advertisements

ʻOumuamua,ishte një sondë aliene e dërguar për të hetuar Tokën, thonë astronomët nga Harvardi

Sipas një studimi më të ri Objekti i parë i njohur ndëryjor që udhëton përmes Sistemit Diellor mund të jetë një velore diellore gjigande e dërguar për të kërkuar shenja të jetës,në Univers.
Astronomët nga Qendra për Astrofizikë në Harvard (Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics-CFA) analizuan “asteroidin” misterioz ʻOumuamua pasi u zbulua se kishte përshpejtuar papritur lëvizjen.

‘Oumuamua

NASA konfirmoi se vëzhgimet e këtij viti nga Teleskopi i Hapësirës ,Hubble konfirmuan se objekti kishte një “rritje të papritur në shpejtësinë dhe nryshimin e rrugës së kalimit përmes Sistemit të Brendshëm Diellor “.

Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se “asteroidi” është “ndoshta një hark elektrik me origjinë artificiale” që përdor rrezatimin diellor.
Studimi tregoi se nëse merret parasysh origjina artificiale, atëherë ekziston mundësia që Oumuamua,është llampë elektrike e cila lundron në hapësirën ndëryjore si rezultat i pajisjeve të përparuara teknologjike.

“ʻOumuamua mund të jetë një komponent aktiv i teknologjisë së huaj që erdhi për të eksploruar Sistemin tonë Diellor, në të njëjtën mënyrë që ne shpresojmë të eksplorojmë Alpha Centaurin duke përdorur teknologji të ngjashme”, tha profesori Abraham Lebbe, i cili e kreu studimin ./Pi

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close